Zin in je werk

Je motivatie terugvinden en blijvend behouden in je werk

Zorg dat je vuurtje weer gaat branden

Wie kent het niet, soms ben je de motivatie even helemaal kwijt. Je doet je werk met lood in de schoenen, je haalt er geen plezier meer uit. Je werkt van weekend naar weekend, je hoopt dat het snel vakantie wordt. We zeggen dan vaak: ik moet weer even opladen of rust nemen, zodat ik straks weer met frisse energie kan beginnen. Maar zodra je dan weer begint merk je dat weer snel op hetzelfde punt terug bent.

 

Dat is nadelig voor de organisatie en je collega’s, want je doet je werk met minder energie. Maar het is vooral een heel naar gevoel voor jezelf.

 

Hoe vind je je motivatie weer terug? Hoe zorg jij ervoor dat je weer geïnspireerd raakt en weer warm wordt als je aan je werk denkt? Dat je weer energie voelt om te investeren?  

 

We gaan eerst een dag lang kijken en ervaren:

 

- Wat jouw motivatie tegenhoudt

- Naar overtuigingen en strategieën waarmee je je eigen motivatie om zeep helpt

- Naar hoe je je motivatie terug kunt vinden

- Op welke manier jij jezelf gemotiveerd kunt houden en kunt stralen in je werk.

 

We werken die dag niet alleen maar informatief maar ook met het vergroten van (eigen) inzicht, praktische oefeningen en met commitment waardoor je daadwerkelijk actie gaat ondernemen. De opvolgmiddagen zijn bedoeld om inzichten te integreren en je op je gemotiveerde pad te houden.

 

Ervaringen waarbij ook emotie een rol kan spelen, of waarbij werkelijk contact wordt gezocht (in zichzelf of met groepsgenoten) werken diep door. Eigen inzichten worden daardoor beter geïntegreerd, vaste patronen worden eerder gezien en nieuwe mogelijkheden worden werkelijk ervaren.

 

Kernwoorden: veiligheid, verbinding, commitment en accountability, inzicht en persoonlijke groei.

 

Doel: Voorkoming van burn-out, vermindering van een negatieve onderstroom in de organisatie en motivatie- (daarmee energie- en kwaliteit-) verhogend. 

Opvolgmiddagen

De twee opvolgmiddagen zijn bedoeld om je motivatie sterker te maken en je commitment te verankeren. Deze middagen grijpen terug op het geleerde van de trainingsdag en verbinden daar acties aan.

Praktisch

De training kent een groepsgrootte van 8 - 14 mensen

en wordt op locatie gegeven.


Kosten: 575,- per persoon (vrij van BTW)


Benieuwd naar mogelijkheden op jouw school?

unsplash